Τράπεζα Θεμάτων στα Θρησκευτικά - Λίγα λόγια

Η τράπεζα θεμάτων που έχει αναρτηθεί από το Υπουργείο, περιλαμβάνει διάφορους τύπους ερωτήσεων. Αυτοί είναι οι εξής:

1) Σωστού – Λάθους 2) Πολλαπλής επιλογής 3)Συμπλήρωσης κενών 4) Αντιστοίχησης 5) Ταξινόμησης 6) Πολλαπλής επιλογής με μικρή ανάπτυξη 7) Ανάπτυξης

Αυτό που φάνηκε αμέσως μόλις ασχολήθηκα με τα θέματα της Τράπεζας, ήταν ότι πολλές ερωτήσεις επαναλαμβάνονταν. Έτσι, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές και οι συνάδελφοι Θεολόγοι, επεξεργάστηκα στατιστικά την Τράπεζα Θεμάτων, χώρισα τις ερωτήσεις σύμφωνα με τις παραπάνω κατηγορίες, έσβησα όσες ήταν διπλές και στη συνέχεια άρχισα να τις απαντώ. Να σημειωθεί πως εδώ περιλαμβάνονται ΟΛΕΣ οι ερωτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων. Εννοείται πως όσες ήταν ίδιες με μια μικρή διαφοροποίηση στην εκφώνηση σβήστηκαν.

Αποφάσισα να παρουσιάσω τις απαντήσεις με δύο τρόπους.
Ο ένας και πιο χρονοβόρος είναι με Quiz. Θα είναι ένας online τρόπος προετοιμασίας του μαθητή.

Ο δεύτερος τρόπος θα είναι με αρχεία PDF όπου εκεί θα βρείτε τα εξής: στην πρώτη στήλη θα δείτε κάτω από τον τίτλο Δ.Ε ένα νούμερο. Αυτό είναι η διδακτική ενότητα στην οποία αναφέρεται η ερώτηση. Έχω ταξινομήσει τις ερωτήσεις κατά διδακτική ενότητα, για διευκόλυνση όλων. Σιγά σιγά, όσο προχωρά η επεξεργασία των ερωτήσεων, θα συμπληρώνεται αυτός ο χώρος με νέα στοιχεία. Αν βρείτε οποιοδήποτε λάθος, παρακαλώ ενημερώστε με άμεσα ώστε να το διορθώσω.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!!!

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Ερωτήσεις Β' Λυκείου 2014-2015

Παρακάτω θα βρείτε ένα αρχείο που περιέχει τις ερωτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων της Β' Λυκείου. Επειδή οι παραδόσεις των μαθημάτων "τρέχουν" θεώρησα καλό να αναρτήσω το αρχείο αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του. Έχουν αφαιρεθεί οι διπλοεγγραφές των ερωτήσεων, λείπει όμως προς το παρόν ο χαρακτηρισμός της Διδακτικής ενότητας. Θα ακολουθήσει λίαν συντόμως. Στο σχετικό αρχείο θα βρείτε μία στήλη όπου λέει τύπος. Όπου υπάρχει το Β, η ερώτηση είναι της Ομάδας Β και βαθμολογείται με 25 μονάδες. Στις Α, εκεί, όταν η ερώτηση ξεκινάει με "α)" τότε η ερώτηση βαθμολογείται με 10 μονάδες, αν ξεκινάει με β) τότε με 15 μονάδες.

Αρχείο Ερωτήσεων Β' Λυκείου 2014-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου