Τράπεζα Θεμάτων στα Θρησκευτικά - Λίγα λόγια

Η τράπεζα θεμάτων που έχει αναρτηθεί από το Υπουργείο, περιλαμβάνει διάφορους τύπους ερωτήσεων. Αυτοί είναι οι εξής:

1) Σωστού – Λάθους 2) Πολλαπλής επιλογής 3)Συμπλήρωσης κενών 4) Αντιστοίχησης 5) Ταξινόμησης 6) Πολλαπλής επιλογής με μικρή ανάπτυξη 7) Ανάπτυξης

Αυτό που φάνηκε αμέσως μόλις ασχολήθηκα με τα θέματα της Τράπεζας, ήταν ότι πολλές ερωτήσεις επαναλαμβάνονταν. Έτσι, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές και οι συνάδελφοι Θεολόγοι, επεξεργάστηκα στατιστικά την Τράπεζα Θεμάτων, χώρισα τις ερωτήσεις σύμφωνα με τις παραπάνω κατηγορίες, έσβησα όσες ήταν διπλές και στη συνέχεια άρχισα να τις απαντώ. Να σημειωθεί πως εδώ περιλαμβάνονται ΟΛΕΣ οι ερωτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων. Εννοείται πως όσες ήταν ίδιες με μια μικρή διαφοροποίηση στην εκφώνηση σβήστηκαν.

Αποφάσισα να παρουσιάσω τις απαντήσεις με δύο τρόπους.
Ο ένας και πιο χρονοβόρος είναι με Quiz. Θα είναι ένας online τρόπος προετοιμασίας του μαθητή.

Ο δεύτερος τρόπος θα είναι με αρχεία PDF όπου εκεί θα βρείτε τα εξής: στην πρώτη στήλη θα δείτε κάτω από τον τίτλο Δ.Ε ένα νούμερο. Αυτό είναι η διδακτική ενότητα στην οποία αναφέρεται η ερώτηση. Έχω ταξινομήσει τις ερωτήσεις κατά διδακτική ενότητα, για διευκόλυνση όλων. Σιγά σιγά, όσο προχωρά η επεξεργασία των ερωτήσεων, θα συμπληρώνεται αυτός ο χώρος με νέα στοιχεία. Αν βρείτε οποιοδήποτε λάθος, παρακαλώ ενημερώστε με άμεσα ώστε να το διορθώσω.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!!!

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Κατηγορία ερωτήσεων: Πολλαπλής Επιλογής με σύντομη αιτιολόγηση

Προς το παρόν, λόγω χρόνου δεν θα γράψω τη σύντομη αιτιολόγηση.

Παρακαλώ πατείστε στον παρακάτω σύνδεσμο και στη συνέχεια επιλέξτε Download. Μόλις κατέβει το αρχείο με τις ερωτήσεις στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το ανοίξετε με τον περιηγητή Ιστοσελίδων σας (Browser).

PDF: Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής με σύντομη αιτιολόγηση

Quiz: Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμο.

7 σχόλια:

  1. ΔΕ26 Στη ζωή της εκκλησίας στους λαικούς και τους κληρικούς υπάρχει ... (συνευθύνη) .Μήπως είναι το β και όχι το γ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ 24 "Ο άνθρωπος ο οποίος μετανοεί....": νομίζω ότι η σωστή απάντηση είναι η Α και όχι η Δ. Δείτε το κι εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι θα μπορούσε να είναι και έτσι. Αυτό απλά που με προβλημάτισε ήταν αυτό που έλεγε στο βιβλίο στη σελίδα 136 "Πολλοί άνθρωποι, όταν αμαρτάνουν λυπούνται και στενοχωρούνται. Η αληθινή όμως μετάνοια δεν είναι απλή μεταμέλεια. Είναι ο πόνος της καρδιάς μας, που δεν ανταποκριθήκαμε στην αγάπη του Θεού, δεν τιμήσαμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Βιώνοντας το λάθος μας. αποφασίζουμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, δηλαδή μετανοούμε και. ζητούμε συγχώρηση." Έχοντας αυτό υπόψη, διαβάζοντας στις απαντήσεις για λύπη του ανθρώπου που δεν μπορεί να θεραπεύσει τα πάθη του, μου ήρθε ως σκέψη ότι αυτή η αντιμετώπιση είναι υπερηφάνεια και όχι γνήσια αντιμετώπιση ανθρώπου που μετανοεί. Για αυτό και επέλεξα το Α. Αν θέλετε όμως να το αλλάξω σε Δ. Και εδώ είναι διφορούμενο και επιδέχεται πολλές ερμηνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά επέλεξες το Α. Στο έγγραφο όμως που "κατέβασα" είχε ως σωστή απάντηση τη Δ που εμπεριέχει την Α, τη Β και τη Γ (η οποία μιλάει και για "τιμωρία").

    ΑπάντησηΔιαγραφή